Roos Voetreflex -

  
   
 
 
Zwangerschap

Zwanger willen worden, zwanger zijn en de tijd erna is een intense periode. Er gebeurt van alles met je... zowel geestelijk als lichamelijk. Een moment van rust is dan geen overbodige luxe. Ervaar wat voetreflex met je doet tijdens de zwangerschapsperiode.
 
    De cursus zwangerschaps-reflexologie  heb ik gevolgd bij Carla Huis in 't Veld. Zij heeft vele jaren ervaring met het geven van reflexologie bij zwangeren en geeft cursussen aan zowel Reflexologen als Verloskundigen. Haar opleiding heeft ze gevolgd bij Susanne Enzer, een voormalig Verloskundige uit de UK die meer dan 20 jaar reflexologie heeft toegepast in haar praktijk. Meer informatie over zwangerschap en reflexologie kun je terugvinden op haar website www.integralereflexologie.nl


Tijdens de zwangerschap

    Voetreflexologie tijdens de zwangerschap zorgt voor ontspanning en daardoor een dieper contact met je kindje.

    Typische zwangerschapsklachten als misselijkheid, brandend maagzuur, bekkenpijn, oedeem, obstipatie, rugpijn, slapeloosheid etc. kunnen worden verlicht door middel van voetreflexologie. 

    Reflexologie kan tevens worden ingezet voor het opwekken van de weeën. De behandeling wordt gestart met ontspannings- grepen en er wordt gezorgd voor rust en ontspanning. Daarna worden de belangrijkste reflexzones  en een aantal accupunctuurpunten gestimuleerd. Aan het eind van de behandeling zal het lichaam ontspannen zijn en zich in een nieuwe balans bevinden. Ideaal is als de zwangere vrouw zich naar binnen heeft gekeerd en dit gevoel thuis kan vasthouden zodat ze tijd en rust heeft om te kunnen bevallen

    Reflexologie kan ook ingezet worden bij een stuit- of dwarsligging. Meestal in de 33e tot 35e week van de zwangerschap. De behandeling is vooral rustgevend en wordt aangevuld met drukpunttechnieken op de voet om de baby te activeren. Het slagingspercentage ligt rond de 50%.
 
Na de zwangerschap

    Na de zwangerschap zorgt voetreflexologie voor extra energie en een nieuwe balans, zowel geestelijk als lichamelijk.
          Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint